Over mijzelf

Sinds ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in mensen. Wat drijft mensen? Wat bevindt zich achter het masker van wat mensen laten zien? Welke intentie gaat er schuil achter gedragingen en woorden? Welke diepe verlangens liggen ten grondslag aan iemands gedrag? Welke emoties worden niet getoond? Waarom erger ik me aan bepaalde mensen? Mijn intuïtie vertelt mij iets anders………

Ik startte mijn loopbaan als leerkracht in het basisonderwijs. In die periode liep ik op diverse levensgebieden vast en voelde ik een grote drang om mijn innerlijke drijfveren beter te leren kennen.

Al sinds ik jong ben is tekenen en schilderen een grote passie en uitlaatklep. Ik kan me hierin “verliezen” en voel dat de beelden die ik creëer meer over mijzelf vertellen dan de woorden die ik uitspreek. Ik ervaar keer op keer dat de beelden vanuit een diepere laag, mijn beleving, komen. Mijn onderbewuste toont zich in beelden.

Na 2 jaar leerkracht in het basisonderwijs te zijn geweest heb ik dan ook de stap naar de Kunstacademie gezet. De beelden welke ik creëer zijn troostrijk, verhelderend, maar vaak ook verontrustend. Wat wil mijn onderbewuste mij vertellen?

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar (www.postma-arts.nl) groeide het verlangen om beeldtaal in te zetten ter ondersteuning van mijn andere grote interesse; de psyche van de mens. Dit kreeg in de jaren daarna vorm in de vele workshops en trainingen welke ik ontwikkeld en gegeven heb ter ondersteuning van verander- en bewustwordingstrajecten aan bedrijven en particulieren.

De behoefte aan meer onderbouwde kennis van de psyche maakte dat ik in 2008 aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen gestart ben met de 5-jarige opleiding tot Analytisch therapeut. Deze opleiding voelde als “thuiskomen” daar ik de aansturende werking van het onderbewuste in mijn beeldtaal zo sterk ervaren heb. In het 6e studiejaar heb ik mijn MSc behaald.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding vormt de leertherapie waarbij je zicht krijgt op je eigen ontwikkelingsproces en ervaring opdoet met diverse behandelmethoden. Daarnaast heb ik zowel kennis als ervaring opgebouwd op het gebied van: psychoanalyse, psychotherapie, inzichtgevende gesprekstechnieken, het werken met dromen, creatieve uitingsvormen en imaginatie etc..

De vele en ook diepgaande ervaringen op mijn levenspad, mijn gezin en de contacten met de vele mensen zowel privé als in werksituaties, hebben mij diepe inzichten gegeven welke ik inzet in mijn werk als Analytisch therapeut. Het grootste geschenk is dat ik, door het ontwikkelingsproces volledig aan te gaan, ik meer rust en balans in mijn leven ervaar en dichter bij mezelf ben. Deze hoopvolle ervaring wil ik graag meegeven aan mijn cliënten. Omdat het proces van ontwikkeling nooit stopt, zoek ik wanneer nodig ondersteuning van ervaren collega-therapeuten.

Sinds 2010 heb ik een praktijk als Analytisch therapeut in het centrum van Arnhem.

Ik ben getrouwd, moeder van 3 volwassen kinderen en oma van 3 kleinkinderen.